curs bnr

Curs Bnr - Curs Valutar BNR de azi Vineri, 23 Februarie 2018

1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON

Curs BNR, licitat de BNR in data: 19 Apr, 2017
Ministrul Finantelor, anunt important privind DECLARAŢIA 600: Se va merge pe o suma estimata

Contribuabilii care au venituri din activitati independente vor depune o singura data formularul specific si vor face o singura plata la final de an, a declarat, joi seara, la Antena 3, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Vom avea actul normativ care va spune foarte clar ce trebuie sa faca fiecare contribuabil: o declaratie si o plata unica în timpul unui an. În primul rând, nu se va merge pe realizat, ci se va merge pe o suma estimata de cel care este vizat. Cei care au depus (Formularul 600 - n. r.) nu trebuie sa o mai faca. Sunt vreo 38.000 de depuneri la ghiseu sau electronic de Formulare 600 pe vechea legislatie, daca nu ma însel. Acesti oameni nu trebuie sa mai depuna aceste formulare. Doar daca ei considera ca sumele din aceste formulare sunt la fel cu estimarile pe care vor sa le faca pentru acest an... Daca vor sa faca o estimare sub aceste sume, atunci pot sa o faca. Deci, are un formular în care depune estimarea si are o plata pe final de an. Sa uitam cu totii de logica de pâna acum. Este vorba despre un singur formular de depunere a acelei estimari si o singura plata, moment la care, daca sunt variatii fata de cea estimata initial, se face în mod automat si reglarea, si plata atunci. Va fi, asadar, un singur formular si o singura plata la final de an si nu mai depun cei care au depus. Se merge pe estimare. Vor fi foarte multe lucruri normale, de bun simt în noua abordare", a explicat Teodorovici, potrivit Agerpres.

Ministrul Finantelor a precizat, totodata, ca pâna la finalul lunii februarie "acest mecanism va fi prezentat doamnei prim ministru, prezentat public si discutat, pentru ca lumea sa fie multumita".

Premierul Viorica Vasilica Dancila a afirmat, în data de 4 februarie, referindu-se la Declaratia 600, ca, pâna la 1 martie, Ministerul Finantelor Publice va gasi o solutie astfel încât cei care au venituri din activitati independente sa depuna o singura declaratie.

"Domnul presedinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul Comitet Executiv sa se prelungeasca termenul de depunere a Declaratiei 600 si, de asemenea, sa ramâna un singur formular. În consecinta, am luat decizia, în prima sedinta de Guvern, sa prelungim termenul de depunere pâna pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finantelor Publice ca, pâna pe data de 1 martie - deci înainte de termenul de 15 aprilie, când trebuia depusa aceasta declaratie, dar si înainte de 25 martie, când trebuia facuta prima plata - (...) sa propuna un model care sa prevada o singura declaratie si o singura plata anuala pe toti cei care au activitati independente. Deci pâna la 1 martie avem o solutie", a mentionat Dancila, într-o interventie telefonica la România TV.

Întrebata daca vor fi amendati cei care nu vor plati pâna la 25 martie, seful Guvernului a raspuns: "Nu se pune aceasta problema. Noi cautam solutiile pe care le asteapta multi din partea noastra si pe care domnul presedinte Dragnea le-a propus în cadrul Comitetului Executiv National".

Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta, care prevede ca Formularul 600 va putea fi depus pâna la 15 aprilie.

Potrivit Executivului, termenul de depunere a Formularului 600 (Declaratia privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate) a fost, astfel, prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.


Vineri, 9 Februarie 2018
Ministrul Finantelor, anunt important privind DECLARAŢIA 600: Se va merge pe o suma estimata - Romaniatv.net
Sursa: Romaniatv.net
Stiri bancare - Stiri economice
 
Pe cine ajuta plafonarea dobanzilor la credite? Bancile vor restrictiona creditarea si vor impune comisioane mai mari. In schimb, va inflori camataria
PRIMA CASA 2018: reincepe programul, care este noutatea din acest an
Ministrul Finantelor, anunt important privind DECLARAŢIA 600: Se va merge pe o suma estimata
Salarii NEGATIVE pentru mii de bugetari! Ne pun sa aducem bani de-acasa
Credite cu dobanzi mici date de banci pentru case verzi. Suma economisita, echivalentul a doua rate/ an
Sunt complet nemultumit de ANAF. Dragnea o ameninta pe sefa Fiscului cu demiterea
O noua decizie controversata a ANAF. Ce se intampla cu 2% din impozitul ve venit
Date limita pentru taxe si impozite, la sfarsit de luna
Formularul 600, haos in fiscalitate
Analisti: Romania se indreapta spre o zona de risc. Preturile vor exploda in urmatoarele luni
Frana la creditele pentru populatie. Ce masuri adopta BNR din primavara
BNR decide astazi daca majoreaza dobanda cheie
Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE
Veste buna. Din ianuarie 2018 romanii scapa de mai multe comisioane bancare, printre care cel de interogare a soldului
Deficitul bugetului general consolidat, aproape dublu fata de anul trecut. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au urcat cu peste 21%
Bancile si oficiile postale, INCHISE de Craciun si Revelion. Bancile din unele centre comerciale raman deschise
Taxele locale, in crestere anul viitor cu 20%
Ce se intampla cu RATELE la creditele din ianuarie 2018, cand bancile actualizeaza dobanzile
Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat in Comisiile reunite de buget
Camera Deputatilor le-a MARIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult